Jag känner att sista nätternas sömnbrist verkligen känns nu mitt humör är inte det bästa ,jag vill att det ska bli kväll så jag förhoppning får sova. .Inatt blev det dålig sömn igen då Angelie är sjuk och var dålig i natt :-(.I morgon ska vi på ridtävling om Angelie mår bättre så då vill jag vara utvilad och vara på bättre humör:-)
Angående maten så köpte jag ryggbiff gjorde allt rätt ,lät köttet bli rumsvarmt bankade det (fick ett tips om det )men ändå samma visa ..suck..det liksom drar ihop sig i pannan och blir till en torr ”skosula” jag blir tokig!!! ,vad gör jag för något fel ???Sista biten blev ganska ok.Det jag gjorde annorlunda då var att jag slog av värmen efter jag vänt köttbiten,allt kött stekte jag medium så överstekte det inte heller,jag är värdelös på kött :-(och tyvärr så jag jag börjat tycka om kött så vill kunna tillaga det:-(
Det är för att jag pussas så bra, eller åtminstone gärna.
Vadå skära köttet fel?
Det fel du kan göra i skärmomentet är att du skär för tunna skivor eller skär i fel riktning i förhållande till köttfibrerna. Men jag tror inte det är orsaken, snarare temperaturen vid tillagning eller kvalitén på det köttsliga.
Entrecote har eller åtmisntone skall ha massor av insprängt fett som gör det väldigt mört, går knappast att få en entrecote seg om du inte steker den well done.
Köp entrcote istället!
Tänkte köpa det men jag har hört att det är ännu segare ?
Stek köttet i en hel bit och in i ugnen på låg värme med en stek termometer 🙂 pöss!
Då är det nog Köttets kvalité som tyvärr inte är så bra :/ endel bitar kan va riktigt sega.. det är ett riktigt lotteri det där!
Jag köpte Scans..
sist var det närproducerat …..:-( undra om jag skär köttet fel 🙁