Jag efterlyser två recept
1:Ett gott på macaronipudding med köttfärs i, och 2:Ett gott recept på en köttfärslimpa med lite ”sting”. Någon som har ett gott recept ni kan dela med er till mig, vore jag jättetacksam
Jag efterlyser två recept
1:Ett gott på macaronipudding med köttfärs i, och 2:Ett gott recept på en köttfärslimpa med lite ”sting”. Någon som har ett gott recept ni kan dela med er till mig, vore jag jättetacksam
Koka makaronerna och stek köttfärsen med kryddor (salt, peppar, lökpulver, paprikapulver) gör en äggstanning på mjölk ägg, blanda makaronerna och köttfärsen, häll på äggstanningen avsluta med buljong så vätskan nästan täcker makaronerna (inte helt). Mängden är så svårt att säga men en stor lasagneform brukar jag ha 4 ägg och kanske 5 dl mjölk. Men som sagt, lättare att höfta.
Köttfärslimpa
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör
600 g köttfärs
2 ägg
1 dl smaksatt färskost (jag tog philadelpia)
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm peppar
sätt ugnen på 175 grader. skala och finhacka löken. stek löken i smör så den blir mjuk.
blanda köttfärsen med ägg,färskost,vispgrädde,kalvfond,den stekta löken,salt och peppar.
forma färsen till en limpa i en ugnsform. pensla med smält smör och soya.grädda mitt i ugnen cirka 45 min.
brunsås 4 portioner
1 msk tomatpure
4 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soya
2 msk kalvfond,kan bytas mot stekspad.
rör ihop tomatpure,vispgrädde,soja och kalvfond.låt puttra i cirka 3 min.
jag gjorde hälften av såsen och det räckte till 4 portioner
Kanske inte sting men jädra god är den
Jag och johanna gjorde en supergod ”hopikok” köttfärslimpa.
600 g köttfärs
1 riven gul lök
2 ägg
Grädde
Oxfond
Sambal olek
Smulad fetaost
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Gör lager med köttfärssås makaroner bea och varva. Avsluta med lite riven ost. In i ugnen liten stund: klart
Tack snälla
Skriv en kommentar