Vi har fin besök av min mormor&morfar och min pappa och hans kära samt mina fd hund Astrid
Nu har jag visat min karl hur man gör palt, hemligheten är att jag har kornmjöl i och att jag gör dom ”lösa”.Jag vill inte ha dom hårda som några studsbollar.Så nu har vi ätit goda palt ,mums, dom var helt perfekta när man skar i dom Sen äter jag alltid palt med aromat till det är så fruktansvärt gott, palt med smör och aromat det är grejer det
Recept?
Riv potatis ca 2 kg finrivet, 3 tsk salt i vattnet 3 tsk i smeten 3 dl korn mjöl resten vetemjöl sedan blandar jag den rivna potatisen och sätter i vetemjöl till den är kladdig men ”lagom” det där är en smaksak , jag sätter ner två ”slevar” i kokade vatten och sätter ner dom i smeten formar Paltar och släpper sedan ner i kokande vatten jag gör palt utan fläsk i.Jag steker knaperstekt fläsk på sidan om