idag skall min ”Lapp ”göra palt .Vi har delade åsikter hur man äter det.
Jag vill ha runda ,ganska lösa utan något i med smör till och stekt fläsk.Brukar krydda med aromat ,mums !!(sylt är ok)
Tommy vill ha hårdare med ostekt fläsk i eller bacon(i själva palten ) och sirap(sylt ) till.
Äter ni palt ? och hur?
Jag har ätit några gr då min lappvän lagat detta underbart goda. Då åt vi med bacon i och även bredvid., smör och grädde och lingonsylt. MUMS=)
Har aldrig smakat, vet inte ens vad det är…..hahaha.
Ojj jag har aldrig ätit palt, inte ens smakat.. Är inte de en sån där typisk ”norrlandsgrej”?
När jag och bästa kompisen var små serverades det palt hemma hos dom! Dom gjorde utan något i med sirap å bacon till! MUMS va det var gott!!!! : ))
Jag har aldrig ätit palt. Men här i Blekinge har vi kroppkakor som nästan är samma sak.
Brukar oxå äta med aromat på, kul att höra att nån mer gör det för det e ju såå gott
Jag föredrar också en hårdare variant med fläsk i som stekt på sidan med smör och lingonsylt 🙂